Beneficiile masajului balinez cu bete de bambus

Posted: 22 November 2017

Noul masaj din meniul Orhideea Spa, masajul balinez cu bete de bambus, este ideal pentru persoanele care acuza dureri musculare, contracturi cornice ale muschilor, probleme articulare si mobilitate redusa a membrelor superioare si inferioare, sportivilor pentru ca stimuleaza musculatura, ofera o stare de relaxare profunda si un echilibru corp-minte.

Masajul balinez isi are originile in Bali si reprezinta o combinatie intre mai multe tehnici asiatice: indian, indonezian, chnezesc si ayurvedic. Tehnica include numeroase manevre menite sa stimuleze drenajul limfatic (manevre usoare, lente), sa obtina detensionare musculara (manevre profunde) si sa elibereze tensiunile de la nivel articular (usoare manipulari). Toate aceste tehnici au menirea de a reda echilibrul si armonia corpului fizic-mental-emotional prin deblocarea in plan energetic si fizic a anumitor zone.

Masajul balinez cu bete de bambus este o combinatie intre tehnicile balineze si tehnicile efectuate cu bete de bambus. Masajul cu bete de bambus a aparut in urma cu mai bine de 2000 de ani si a fost utilizat pentru prima data de terapeutii chinezi, fiind ulterior preluat de tarile vecine, precum Vietnam, Cambodgia, Thailanda sau Bali. Abia in secolul XX a intrat si in tarile occidentale, unde a devenit foarte cautat datorita proprietatilor curative unice

Cum se realizeazaa masajul balinez cu bete de bambus?

Betele de bambus folosite au diverse dimensiuni si sunt slefuite diferentiat, in functie de zona corporala pe care urmeaza sa fie aplicate si de tehinicile de masaj in care sunt intrebuintate: rotire, alunecare, presare si rulare. Astfel, se aplica ulei pe zona ce trebuie masata si apoi cu ajutorul betelor de bambus, terapeutul realizeaza miscari de presiune care relaxeaza muschii si tonifica tesuturile pielii. Betele de bambus accentueaza puterea miscarilor efectuate de terapeut. Mai mult decat atat, prin miscarile rulate, suprafata este drenata, iar toxinele sunt eliminate. De asemenea, se lucreaza pe meridiane energetice, prin/cu presiuni delicate sau profunde astfel incat se deblocheaza energia stagnata de la nivelul articulatiilor prin manipulari, flexii si extensii, care aduc un flux energetic in tot corpul si redau vitalitatea organismului.

Masajul balinez cu bete de bambus se aplica pe tot corpul sau doar pe anumite segmente ale corpului: lombar, toracal, la nivelul talpilor, la nivelul membrelor superioare si inferioare. De exemplu, pentru zona spatelului se utilizeaza un bat de bambus cu o dimensiune mai mare, iar pentru picioare sau brate se folosesc doua bete medii.

Beneficiile masajului balinez cu bete de bambus sunt nenumarate, printre care amintim: detensionarea musculara, tonifierea musculaturii, stimularea sistemului limfatic si a circulatiei, intensificarea metabolismului celular si muscular, refacerea musculara mai rapida dupa efort, preventia intinderilor si rupturilor musculare in cazul sportivilor, detoxifierea organismului, relaxarea si alungarea oboselii, dar si reechilibrarea organismului.

Combinatia dintre cele doua tehnici, masajul balinez si masajul cu bete de bambus, fac din acest masaj un adevarat ritual de reconectare.