Fizioterapia un remediu al durerilor in calcai

Posted: 6 March 2019

Poate avea mai multe cauze, cea mai răspândită fiind prezența unor ciocuri (excrescente osoase, numite osteofite) care apar inferior și superior pornind din osul calcaneu, cel mai des la ambele picioare. Acestea pur și simplu înțeapă țesuturile moi de dedesubt, producând inflamație și durere. Există o anumită predispoziție familială și este favorizată de obezitate și folosirea unor pantofi neadecvați.

Durerea în călcâi poate fi extrem de supărătoare și se accentuează când persoana respectivă merge, până în momentul în care este nevoită chiar să meargă cu baston.
Diagnosticul se pune foarte ușor clinic și prin radiografie.

Tratamentul, deși foarte simplu, uneori poate să nu dea rezultatele scontate. Se începe cu recomandarea ca pacientul să poarte talonete calcaneene, un fel de pernuțe care se pun în pantofi și pe care călcâiul se sprijină în poziția verticală. Aceste talonete se găsesc la firmele care comercializează dispozitive medicale.

Apoi fizioterapia este foarte importantă și este cea mai importantă variantă de tratament disponibilă.

Este foarte important ca pacientul sau pacienta să scadă în greutate.

De asemenea se recomandă achiziționarea de pantofi comozi, cu toc ortopedic nu foarte înalt pentru femei (mai mic de 5 cm) și cu talpă moale. Nu sunt indicați balerinii și papucii cu talpă foarte subțire.

Este bine ca persoana respectivă să evite să meargă pe teren accidentat. În cazuri extreme (durerea foarte intensă, care nu trece la niciun fel de tratament și care durează de mult timp) se poate recurge la terapie Rontgen (iradiere). Este o procedură invazivă și este bine că medicul și persoana respectivă să fi epuizat toate celelalte metode de tratament, să elimine toate contraindicațiile posibile și să se gândească de două ori înainte de a lua o decizie.

În centrul nostru, pacienții pot beneficia pentru acest diagnostic de fizioterapie.

Vă așteptăm !