Masajul Watsu sau terapia prin apa

Posted: 6 February 2019

Watsu este o tehnica relativ noua de masaj de relaxare, care a aparut in urma cu aproximativ 40 de ani. Termenul de Watsu este o combinatie intre water si shiatsu, iar acesta a fost dezvoltat de catre Harold Dull, care dadea lectii de shiatsu in piscine incalzire. Initial, scopul acestei terapii era exclusiv de a relaxa trupul prin exercitiile fizice, dar apoi terpeutii au observat ca pot sa atinga la un nivel profund emotiile celor care il practica.

Ce este Shiatsu

Aparut in Japonia, Shiatsu practica medicina traditionala din China si imprumuta elemente din terapiile vestice. Acesta induce corpului abilitatea de a se vindeca singur. In timpil masajului, sunt folosite degetele si palmele pentru a aplica presiune pe zonele de la suprafata, pentru a vindeca afectiunile si a readuce organismul la echilibru.

Presiunea care este aplicata pe anumite puncte formeaza un flux energetic, care aduce intreg corpul in armonie. Experienta relaxanta din timpul masajului scade din nivelul stresului, trateaza durerile si imbunatateste starea de sanatate. Shiatsu regleaza sistemul nervos, il stimuleaza pe cel circulator si poate trata problemele legate de pozitiile nepotrivite ale corpului, articulatii si dureri de gat si spate.

Terapia prin Shiatsu foloseste tehnici asemanatoare altor tratamente, precum drenajul limfatic si fizioterapia. Shiatsu se diferentiaza de alte tratamente si terapii prin fluxul de energie pe are il trimite in tot corpul. Acesta lucreaza pentru a imbunatati starea generala a pacientilor prin energia interna. Terapia rezulta intr-un spectru larg de miscari si intinder si ofera o mai buna coordonare. Tehnicile pe care le imbina ajuta la restabilirea structurilor musculare si osoase.

Terapia prin Watsu

Watsu este un soi de ingrijire a trupului care se desfasoara in apa calda si in care terapeutul conduce pancientul pe tot parcursul calatorieil. Acest tratament profund, desfasurat intr-o piscina incalzita la temperatura exacta a corpului, este eficient inclusiv pentru minte. Watsu ajuta la vindecarea sinelui si imbunatateste legaturile spirituale pe care le avem cu ce din jur.

Terapeutul sustine pacientul pe toata durata terapiei si il ajuta de la intrarea in apa, pana la iesire. Primul tratament Watsu este un joc de incredere, deoarece trebuie sa te lasi condus de persoana care iti va indruma toate miscarile. Alti oameni reusesc sa isi depaseasca teama de apa sau descopera un sentiment profund de liniste, inca de la prima sesiune.

Apa este o parte esentiala si un element de baza pentru supravietuirea umana. Pe langa scopul ei principal de a hidrata, apa are si proprietati terapeutice, care imbina intr-un mod cursiv relaxarea si vindecarea. Exista tratamente pentru trup, care ajuta la ameliorarea problemelor fizice si altemele pentru minte, in care este eliminat stresul sau starea de anxietate scade in intensitate, iar Watsu se aduce pe amandoua impreuna.

Daca vrei sa incerci un excelent masaj de relaxare in Bucuresti sau sa te bucuri de nenumarate facilitati si atentie din partea profesionistilor, Orhideea Spa este locul unde sunt efectuate cele mai noi tehnici in materie de ingrijire.

Inapoi