Terapia Lomi Lomi – O terapie holistica pentru trup si suflet

Posted: 22 November 2017

Cuvantul lomilomi se traduce prin “masaj Hawaiian”. In limba hawaiiana, cuvantul “lomi” se traduce prin “a impleti”, “a freca”, “a mangaia”. In mod traditional, acest tip de masaj avea loc in 4 situatii principale:

  • Ca un procedeu vindecator utilizat de medicii Hawaiieni;
  • Ca un ajutor pentru digestie pentru mesele festive ale capeteniilor triburilor;
  • Ca un masaj restaurativ in cadrul familiei;
  • De catre maestrii artei martiale din Hawaii;

Nu oricine avea insa dreptul de a practica un astfel de masaj. Cei ce urmau a invata practicile acestui mesaj erau alesi inca de la nastere in functie de anumite semne importante precum evenimente meteorologice sau semne din nastere ( mai ales in zona capului si a gatului). Cu toate acestea, copiii erau selectati abia cand implineau varsta de 5 ani si, timp de aproape un deceniu, erau initiati in arta Lomilomi. Se credea totusi faptul ca pentru a ajunge un adevarat practician iti trebuie o intreaga viata de studiu.

La fel ca multe alte ritualuri Hawaiiene, masajul Lomilomi era intotdeauna insotit de rugaciune si meditatie. Se credea faptul ca in timpul acestui ritual, practicantul se afla intr-o comuniune totala cu natura si ca nimeni nu trebuie sa-l deranjeze sau sa-l distraga caci altfel legatura se va rupe si pacientul nu va mai beneficia de toata puterea masajului Lomilomi.

In zilele noastre, masajul Lomilomi a ramas un masaj cu totul special. Practicantul unui astfel de masaj este o persoana nu doar initita in arta masajului in general dar este initita si in arta traditiei Hawaiiene, invatad tehnicile speciale ce se aplica acestui tip de masaj. Masajul Lomi lomi reprezinta primul pas spre un stil de viata echilibrat si sanatos.

Masajul Lomi Lomi este acum considerat o terapie holistica ce te ajuta sa te relaxezi, sa elimini toxinele din corp si sa te reincarci cu energie pozitiva. Te asteptam si pe tine sa experimentezi terapia Lomi Lomi!