Fizioterapie

Fizioterapia reprezintă un rol important în programul de recuperare medicală și cuprinde diverse proceduri electrice care au că scop obținerea de efecte miorelaxante, vasculotrofice, de reglare neurovegetativa și analgezice.

Fizioterapia poate fi folosită pentru tratarea și reabilitarea persoanelor cu diferite afecțiuni osteoarticulare, degenerative, neurologice, respiratorii, precum și sportivi care prezintă dureri musculare sau diverse leziuni traumatice.

Principalele efecte ale fizioterapiei sunt: ameliorarea durerii, înlăturarea inflamației, relaxarea musculaturii.

Abonamentele de fizioterapie, se pot achiziționa doar în urma unei consultații de către medicul nostru specialist.

Program consultație, medic specialist în recuperare medicală:

  • în fiecare luni în intervalul orar: 09:00-12:00;
  • în fiecare joi în intervalul orar: 16:00 -19:00;

Preț: 180 leiVezi Medici Orhideea KinetoSpa Programeaza o consultatie

Foarte important!

Pentru că medicul să evalueze potențiale contraindicații și în același timp să stabilească cea mai buna formulă de tratament pentru dumneavoastră este util să veniți la consultație cu analizele de sânge, alte tipuri de investigații și consultații, RMN-uri, CT-uri și radiografii.

Proceduri de fizioterapie

Electroterapia

Electroterapia foloseşte curentul electric pentru a obţine efecte fiziologice şi terapeutice asupra organismului uman : -Curentul diadinamic , TENS , Curentii interferentiali

Electrostimulare

Stimularea musculara cu ajutorul impulsurilor de catre un dispozitiv electric si sunt transmise cu ajutorul unor electrozi special catre muschii ce se doresc a fi stimulati, provocand astfel contractia acestora.. Poate fi folosita cu succes in cresterea fortei musculare in timpul antrenamentelor, ca o modalitate de recuperare eficienta la pacientii imobilizati partial sau total, precum si drept o metoda de recuperare eficienta la sportivii de performanta.

Deep Oscillation

Este o metoda unica de tratament ce intensifica modalitatile manuale de terapie (masajul manual de drenaj limfatic). Deep Oscillation este un nou instrument in fizioterapie care aplica un camp electrostatic intermitent cu oscilatii profunde pentru a stimula transportul lichidului interstitial si a componentelor sale si permite tesutului sa-si castige mobilitatea si flexibiliatea. Tratamentul se efectueaza cu ajutorul aplicatorilor manuali disponibili.

Ultrasunetul

Ultrasunetul este o procedura cu efecte analgezice, miorelaxante, benefice intr-o multitudine de afectiuni musculare, articulare sau de parti moi.
Ultrasonoforeza este tratamentul medical in care o substanta medicamentoasa este introdusa in organism cu ajutorul energiei ultrasunetului .
Efectul fundamental, pe care se bazează toate celelalte efecte şi mecanisme acţionate de aplicaţiile ultrasonice, este încălzirea structurilor profunde, datorită efectului mecanic pe care ultrasunetele îl transmit structurilor.

Laser

Laserul reprezinta o procedura prin care se aplica o radiatie luminoasa ce este absorbita la nivel cutanat (cativa mm) pentru a favoriza si accelera procesele naturale de vindecare ale organismului. Efectele tratamentului cu laser sunt : refacerea tesuturilor lezate si resorbtia hematoamelor, anlgezie, refacere nervoasa, scaderea edemelor.

Camp magnetic

Magnetoterapia este o metoda terapeutica non-invaziva ce are la baza efectul componentei magnetice a campului electromagnetic asupra tesuturilor corpului uman. Principalele efecte asupra tesuturilor sunt vasodilatatia, analgia, miorelaxarea si reducerea inflamatiei.

Termoterapia

Cuprinde diverse proceduri care incalzesc tesuturile la suprafata sau in profunzime, proceduri care pot fi electrice, prin radiatii infrarosii sau parafina. Efectele termoterapiei sunt cele miorelaxante si analgezice, la care se adauga efectele substantelor care se folosesc (namol, parafina).

Balneoterapia

Namolul are anumite proprietati naturale de vindecare care au fost utilizate ȋnca din cele mai vechi timpuri. Namolul stimuleaza circulația sȃngelui și ajuta la eliminarea toxinelor.

Precautii generale:

Pentru pacientii hipertensivi este recomandata dieta fara sare in timpul tratamentului.

Abonamente de fizioterapie

0.00 lei
min
Magnetoterapia este o metoda terapeutica non-invaziva ce are la baza efectul componentei magnetice a campului electromagnetic asupra tesuturilor corpului uman.
Fa o programare!
0 min
  • 2x Consultatie Medic specialist recuperare medicala.
  • 12 sesiuni de fizioterapie (in functie de recomandarea medicului, cuprinde un numar nelimitat de proceduri)
Fa o programare!
0 min
  • 2x Consultatie Medic specialist recuperare medicala.
  • 12 sesiuni de fizioterapie (in functie de recomandarea medicului, cuprinde un numar nelimitat de proceduri)
  • 12 sesiuni kinetoterapie (sedintele sunt individuale - kinetoterapeut - pacient, in functie de recomandarea medicului, se respecta obiectivele si metodele recomandate de medic)
Fa o programare!

Programează o consultație