REGULAMENT DE ACCES ÎN CENTRUL DE SĂNĂTATE ORHIDEEA SPA

Orar: Luni – vineri, 7,00 – 22,00 (ultima oră de acces 21,00), duminică 9,00 – 22,00 (ultima oră de acces 21,00), sâmbătă închis. Copii pot rămâne în centru până la ora 20,00 (ultima oră de acces fiind ora 19,00). În zilele de sărbătoare legală sau zilelor nelucrătoare decise de Guvernul României, programul centrului este similar programului zilei de duminică. Depășirea orei limită a dreptului de acces se achită la ieșirea din centru. Prețul orei de depășire este 100 lei / oră nefracționabilă.

Accesul în zonele centrului se face în baza unei brățări. Brățara este rezistentă la apă și temperaturi ridicate. Brățările sunt dezinfectate după fiecare purtare. Purtarea acestei brățări este obligatorie. Personalul OH&S are dreptul de a solicita prezentarea brățării unui membru care nu are brățara afișată la vedere. Costul de înlocuire a brățării, în cazul pierderii sau deteriorării, este de 50 lei.

Accesul clienților în centrul OH&S este pe propria răspundere a acestora. OH&S nu poate fi făcut responsabil pentru eventualele daune morale sau materiale produse membrilor sau terților decât în situația în care se demonstrează că este culpa exclusivă a centrului.

Clienții nu au acces în zonele destinate personalului. Totodată, membrilor le este strict interzis să folosească comenzile de utilizare a sistemului de ventilație / climatizare, de sonorizare sau de iluminare. Atingerea firelor electrice, fie și căzute la pământ este strict interzisă.

Centrul OHS își rezervă dreptul de a solicita membrilor să prezinte, la iesire, bagajul personal si conținutul acestuia.

Accesul copiilor în centru este permis numai până la ora 20,00 (ultima oră de acces 19,00), cu excepția programelor speciale destinate copiilor și numai însoțiți de un angajat al centrului. 

Pentru copiii cu vârsta până în 4 ani este obligatorie folosirea scutecelor absorbante destinate piscinelor publice. Centrul poate solicita daune materiale in valoare de 5,000 lei (costul schimbării apei) în situația în care un copil își satisface nevoile fiziologice în piscină sau în anexele acesteia. În situația refuzului membrilor de a achita aceste despagubiri, centrul este îndreptățit să rezilieze contractul și să se adreseze instanțelor de judecată pentru recuperarea prejudiciului. 

Copiii sub 16 ani nu au acces în zona de terapii (zona spa) și în zona de fitness sau  recuperare medicală, decât în cazul unor programe desfășurate de centrul OHS și adresate special copiilor. 

În zona Ice & Fire (hamam, saune, duș tropical) accesul copiilor este strict interzis, cu excepția zilelor de duminică și sărbători legale în intervalul 9  20, numai însoțiți de un adult. Copiilor sub 16 ani le este interzis accesul în zona piscinei fără supravegherea părinților, cu excepția programelor special adresate copiilor și care presupun supravegherea acestora de către personalul spa.

Comportamentul membrilor in centru. Membrii se obligă să nu creeze incidente în cadrul centrului din care să rezulte daune morale sau fizice precum și orice alt inconvenient pentru oricine (violență, limbaj nepotrivit, atitudine ofensivă). 

Fumatul (insclusiv tigări electronice), consumul de alcool, droguri, medicamente sau substanțe ilegale sunt interzise în cadrul centrului. Consumul de alimente în următoarele zone este strict interzis: saune, salină, zona piscinei (inclusiv zona de relaxare), tepidarium, vestiare, zona sport sau recuperare medicală.

Prosoapele, halatele și papucii închiriați de la centru vor fi restituiți la părăsirea centrului. 

Ținuta. Clienții sunt obligați să poarte echipament adecvat fiecărei zone din centrul de sănătate Orhidee Spa.

Bazinele terapeutice. Ținuta la bazinele terapeutice se face în costum de baie, papuci și halat. Pentru evitarea oricăror neînțelegeri, din motive de sănătate publică, accesul în bazine sau în saune cu costume integrale (chiar dacă aceste costumații pot fi admise în alte zone geografice sau dacă ele corespund unor norme religioase) este interzis. Costumul de baie este compus din slip sau șort de baie pentru bărbați;  slip, sutien sau costum tip body (brațe și picioare neacoperite) pentru femei. 

Este interzis accesul în bazine cu colace de agrement, plute, saltele plutitoare sau orice alte echipamente pentru înot (labe de înot, palmare, echipamente de scufundare etc).

Bazinele nu sunt destinate înotului sau antrenamentului de performanță. Destinația bazinelor de apă este tratamentul medical și relaxarea. 

În cursul săptămânii, în bazinul de apă au loc ședințe de aquagym. Pentru a preîntâmpina aglomerarea, vă rugăm să vă interesați la recepție despre programul claselor de aquagym.

Bazinul are o adâncime maximă de 1,55 m și nu este supravegheat de un salvamar. Accesul în bazin se face pe propria răspundere a utilizatorului. Din motive de siguranță este strict interzis săritul în piscină.

Saunele. Accesul în saune se face fără costum de baie, doar cu prosoapele speciale de saună disponibile în centru (paștamale turcești). 

Clienții sunt avertizați că în zona saunelor se poate practica nudismul și declară că își asumă eventualele daune fizice sau morale suferite prin accesul întro zona de nudism sau întro zonă cu temperatură sau umiditate ridicată.

Zonele de fitness sau recuperare medicală. Ținuta în zonele de fitness sau recuperare medicală se face exclusiv cu echipament sportiv complet (pantofi de sport, pantalon și tricou sportiv) pe toată perioada utilizării zonei de recuperare medicală, fitness. Este interzis accesul cu încălțăminte murdară sau în costumații care nu sunt acceptate de centru. Nu se acceptă persoane dezbrăcate total sau parțial, în costume de baie sau în costumație de stradă. 

Zona Orhideea Sport este destinată practicării sportului și a activităților de fitness în mod organizat sub supravegherea personalului calificat. 

Zona de recuperare medicală este destinată tratamentelor medicale realizate de personal specializat sub îndrumarea medicilor specialiști. Accesul în zona de recuperare medicală este permis numai persoanelor care urmează un tratament medical și numai însoțite de către personalul OH&S. 

Programele de grup sau individuale cu antrenor sau terapeut se fac numai pe baza de programare prealabilă la recepție. Centrul nu poate fi făcut răspunzător pentru anularea ședințelor de recuperare medicală sau fitness (aerobic, spinning etc) din motive de lipsă de participanți, lipsa motivată a instructorului sau defecțiuni tehnice ale facilităților.

Vestiare. În zona vestiarelor, membrii pot ocupa un singur compartiment pentru depozitarea hainelor. În situația în care un membru ocupă mai mult de un vestiar atribuit de recepție, operatorul centrului spa își rezervă dreptul de a deschide vestiarele ocupate fără drept, în lipsa proprietarului bunurilor, de a sigila  bunurile găsite în vestiarul ocupat și de a le preda proprietarului numai după încheierea unui proces verbal de predareprimire în care membrul declară bunurile aflate în compartimentul ocupat abuziv, descrierea lor și după achitarea unei taxe de 50 lei. 

Centrul nu este responsabil pentru bunurile personale ale clienților aflate în vestiare sau în alte zone ale centrului spa care nu au fost predate expres la recepție (în baza unui proces verbal de predare primire). Efectele personale ale membrilor aflate în zona vestiarelor, care nu sunt depozitate în caseta personală, sunt considerate abandonate și vor fi colectate de către angajații centrului timp de 15 zile după care vor fi considerate deșeuri. 

Centrul își rezervă dreptul de a deschide orice compartiment de la vestiare în următoarele situații: a fost raportat un furt, în caz de incendiu, există suspiciunea că întrunul dintre compartiemente există produse inflamabile, explozive sau chimice, la cererea organelor de forță publică, avarii ale instalațiilor termice, sanitare sau electrice care impun intervenția imediată la dulapul respectiv, alte situații deosebite.

După utilizare, prosoapele, halate și papucii se vor colecta în recipientul aflați la ieșirea din vestiar.

Precauții. Clienții sunt obligați să ceară avizul medicului personal înaintea folosirii terapiilor sau echipamentelor aflate în centru. În mod special, clienții vor completa un formular de istoric medical înaintea utilizării zonei de fitness, hamam sau spa, în cazul unor terapii, dar acest formular nu exonerează obligația membrilor de ași asuma răspunderea pentru folosirea facilităților centrului.

Clienții sunt de acord ca OHS  nu își asumă nici o responsabilitate pentru accidentările care se pot petrece în incinta centrului. 

Clienții sunt avertizați că în zonele umede (piscine, saune) precum și în zonele adiacente (scări, culoare) podeaua poate deveni alunecoasă.

În incinta centrului fotografiatul și filmatul sunt interzise, cu excepția cazului când acestea sunt aprobate de către conducerea OHS.

Fumatul (inclusiv țigări electronice), consumul de alcool, droguri, medicamente sau substanțe ilegale sunt interzise în cadrul centrului. Consumul de alimente în următoarele zone este strict interzis: saune, salină, zona piscinei (inclusiv zona de relaxare), tepidarium, vestiare, zona sport sau recuperare medicală. 

Este strict interzisă, și se sancționează cu rezilierea contractului de membru sau cu evacuarea din centru, prestarea de către clienți a unor cursuri de înot, antrenamente fitness, recuperare medicală sau masaje către alți clienți, indiferent de relația avută cu aceștia. 

Date cu caracter personal sunt prelucrate de Fundația pentru Sănătate Orhideea Spa, cu sediul în București, Calea Plevnei 145B, SPA, sector 6, în următoarele situații. Totodată, toate mențiunile legale la care facem referire în cele ce urmează sunt în Regulamentul 679/2016 al UE.

Numele, prenumele și codul numeric personal și date privitoare la actul de identitate și semnătura sunt date cu caracter personal pe care le colectăm în vederea întocmirii contractelor de membru, contractelor de prestări servicii sau a documentelor fiscale [GDPR, Art. 6, al. (1), lit. c)]. Totodată, colectăm datele însoțitorilor titularilor contractelor de membru în vederea păstrării evidențelor asupra persoanelor care au beneficiat de serviciile noastre medicale sau care au fost membre ale centrului nostru. Aceste date sunt colectate, prelucrate și stocate timp de minim 10 ani conform prevederilor fiscale în vigoare. Titularii datelor nu pot solicita ștergerea acestor date ci doar rectificarea și restricționarea lor. La aceste date au acces salariații noștri autorizați, furnizori externi de servicii de administrare a centrului, de servicii juridice, de servicii financiare,  de servicii de corespondență și de servicii IT și arhivare. Aceste date pot fi stocate în format criptat întrun alt stat membru.

Adresa de corespondență, numărul de telefon, adresa de email sunt date cu caracter personal pe care le colectăm, cu consimțământul dumneavoastră, în scopuri de marketing precum și în scopul transmiterii unor informații urgente despre modificarea programului de funcționare [GDPR, Art. 6, al. (1), lit. a)]. Titularii pot solicita, în timpul derulării contractului de membru, să nu le fie folosită adresa în scopuri de marketing. Cu toate acestea, atâta timp cât sunteți membru al centrului nostru, precum și 3 ani după aceea, nu puteți solicita ștergerea datelor de mai sus care vor fi folosite în situații de comunicări legale (notificări privind debite). Puteți solicita rectificarea sau restricționarea acestor date. La aceste date au acces salariații noștri autorizați, furnizori externi de servicii de administrare a centrului, de servicii de publicitate, de servicii de corespondență și de servicii IT și arhivare. În anumite situații putem dezvălui aceste date si furnizorilor de servicii juridice. Aceste date pot fi stocate în format criptat întrun alt stat membru.

Fotografia titularului cardului de membru precum și a însoțitorilor contractuali ai acestuia o utilizăm în vederea emiterii cardului de membru prin consimțământ [GDPR, Art. 6, al. (1), lit. a)]. Putem emite, la solicitarea dumneavoastră, un card de membru fără fotografie. În această situație, de fiecare dată când veți accesa serviciile centrului nostru va trebui să vă identificați cu un document oficial.  Fotografia dumneavoastră o stocăm pe timpul existenței relațiilor contractuale și încă 12 luni după aceea. Puteți solicita ștergerea , rectificarea sau restricționarea fotografiei oricând. La aceste date au acces salariații noștri, furnizori externi de servicii de administrare a centrului și de servicii IT și arhivare. Fotografierea nu se realizează cu echipamente speciale care să poată permite identificarea unică sau autentificarea persoanei, nefiind o colectare de date biometrice. Aceste date pot fi stocate în format criptat întrun alt stat membru.

În cazul programelor de sănătate și relaxare colectăm, prelucrăm și stocăm date privind starea de sănătate și date biometrice. 

Date privind sănătatea și datele biometrice sunt utilizate în cadrul serviciilor de sănătate pe care le furnizăm [GDPR, Art. 9, al. (2), lit. b) și h)]. Datele sunt stocate timp de 10 ani. Nu puteți solicita ștergerea acestor date. Puteți solicita rectificarea sau restricționarea lor. La aceste date au acces salariații noștri autorizați,  furnizori externi de servicii de sănătate (medici, terapeuți), furnizori de servicii de administrare a centrului și de servicii IT și arhivare. În anumite situații putem dezvălui aceste date si furnizorilor de servicii juridice. Aceste date pot fi stocate în format criptat întrun alt stat membru.

În cazul programelor de sport uneori colectăm, prelucrăm și stocăm date privind starea dumneavoastră de sănătate și date biometrice precum și date privind comportamentul dumneavoastră alimentar și social.

Datele privind sănătatea, datele biometrice și datele privind comportamentul dumneavoastră alimentar și social le folosim în special în cadrul programelor de antrenament personal unde urmărim, alături de dumneavoastră, realizarea unor parametrii fizici [GDPR, Art. 9, al. (2), lit. a)]. Stocăm aceste date pe durata perioadei contractuale și 12 luni după aceea. Aceste date pot fi șterse, rectificate sau restricționate oricând, la solicitarea dumneavoastră. La aceste date au acces salariații noștri autorizați,  furnizori externi de servicii de sport (antrenori, preparatori fizici etc) sau furnizori de servicii medicale (medici, terapeuți etc), furnizori de servicii de administrare a centrului și de servicii IT și arhivare. Aceste date pot fi stocate în format criptat întrun alt stat membru.

Prin accesul în centrul nostru vă supuneți unei supravegheri audio  video în toate spațiile comune cu excepția spațiilor unde monitorizarea video este interzisă prin lege. 

Datele audio  video sunt colectate, prelucrate și stocate, timp de maxim 60 de zile, pentru siguranța dumneavoastră [GDPR, Art. 6, al. (1), lit. d) și f)]. Este posibil ca în situații speciale să prelungim durata de stocare a capturilor audio  video până la soluționarea unor diferende legale care necesită prezența acestor probe. Nu puteți solicita ștergea acestor capturi dar puteți solicita restricționarea lor. La aceste date au acces salariații noștri, furnizori externi de servicii de pază, furnizori de servicii de administrare a centrului și de servicii IT și arhivare. În anumite situații putem dezvălui aceste date si furnizorilor de servicii juridice.

e. Crearea automată de conturi. În cazul achiziționării unor servicii medicale sau în cazul înrolării ca membru al Centrului de Sănătate Orhideea Spa (inclusiv în cazul achiziționării unor pachete de recuperare medicală, personal training etc), sistemul vă va crea automat un cont. Crearea automata de conturi (profil) este prevăzută de Art. 22 din GDPR. Atât în cazul serviciilor medicale, unde este posibil să solicităm codul numeric personal pentru identificare, cât și în cazul accesului la calitatea de membru al centrului, profilul individual este obligatoriu pentru realizarea serviciilor contractuale. Semnarea prezentului contract reprezintă acordul dumneavoastră pentru crearea automată de conturi de utilizator. 

2. Prin accesul în centrul de sănătate declarați că sunteți de acord să prelucrăm datele cu caracter personal și că putem să transferăm datele dumneavoastră personale  către un terț operator de date cu caracter personal în următoarele situații: cesionarea activității de operare a centrului sau asocierea în vederea operării centrului. Totodată, prin semnarea acestui contract luați la cunoștință și sunteți de acord cu transmiterea datelor cu caracter personal către furnizorii de servicii menționați mai sus precum și cu stocarea acestor date în baze de date găzduite pe teritoriul unui ale stat membru.

3. Toate solicitările privind gestionarea datelor cu caracter personal ne pot fi comunicate la adresa gdpr@orhideeaspa.ro  sau la adresa Fundația pentru Sănătate Orhideea Spa, Calea Plevnei 145B, SPA, București. În toate comunicările trebuie să ne precizați numele, prenumele, codul numeric personal (în cazul în care acesta a fost colectat), adresa la care doriți să fiți contactat și problema pe care o semnalați. În situația în care există dubii asupra identității dumneavoastră ne rezervăm dreptul de a vă solicita informații suplimentare pentru identificare [GDPR, Art. 12, al. (6)].

4. În situația în care veți fi nemulțumit de soluționarea solicitărilor dumneavoastră, vă informăm că aveți dreptul de a depune o plângere la o autoritate de supraveghere a prelucrării datelor cu caracter personal. La momentul încheierii acestui contract, în România, entitatea legală este Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.