Efectele masajului la Orhideea Spa

Posted: 4 July 2013

Continuăm colecţia de articole despre terapii spa şi masaj cu un guest post semnat de un oaspete drag nouă. Irina Tudor ne-a vizitat pentru prima oară acum un an, mărturisindu-ne că ştie exact ce caută, că are aşteptări foarte mari, dar şi emoții pe măsură. Despre ce a însemnat prima şedință de masaj pentru Irina şi cum s-a transformat Orhideea Spa în oaza ei de răsfăț şi relaxare, vă invităm să citiți în rândurile care urmează..

“Experiența neaşteptat de plăcuta, pe care mi-a oferit-o cel mai mare Spa din Bucureşti, m-a determinat să împărtăşesc povestea celui mai plăcut masaj încercat vreodată.

Prima mea vizită la un Spa adevărat a fost în Cancun, Mexic. Era început de decembrie: soare, cald, briza mării, nisipuri fine. Într-o dupa-amiază târzie şi leneşă, am ales sa încerc un masaj cu pietre vulcanice la Spa-ul hotelului de lux la care stăteam. Am păşit într-un sanctuar al relaxării, muzica se auzea în surdina, iar în camera de masaj un pârâiaş artificial brăzda pardoseaua de lemn. Sunetul cristalin al apei şi aroma lumânărilor, îmbinate cu căldura pietrelor şi a prosoapelor folosite pentru masaj, m-au făcut să mă simt într-un mod cu totul şi cu totul aparte.

Am rămas cu această experiență în minte, nesperând că o voi regăsi la întoarcerea în țară. Rămăsese undeva în memoria mea vizuală, olfactivă şi tactilă. Dar iată că, la începutul anului următor, am auzit că s-a deschis un nou Spa în Bucureşti, oferta fiind de altfel destul de limitată în țara noastră. Mai mult chiar, Orhideea Spa era foarte aproape de biroul meu. Iar în meniul terapiilor, am găsit şi masajul cu pietre vulcanice. Se numea puțin diferit: Aroma Stone Massage.

N-am stat prea mult pe gânduri şi am făcut o rezervare la masaj la cel mai mare Spa din Bucureşti, precum se lăudau în reclamă. Mă interesa calitatea de fapt şi nu, neapărat, cantitatea. Aveam, în mod nesperat, să regăsesc aceeaşi atmosferă calmă, cu muzică şi arome îmbietoare şi acelaşi ritual : masajul începe cu acoperirea tălpilor cu un prosop fierbinte împreună cu masarea acestora şi se termină în acelaşi mod. Pentru cei care au probleme cu spatele, categorie în care din păcate mă regăsesc şi eu, căldura acestor pietre vulcanice, conferă un confort sporit. Nu vreau sa descriu toată procedura pentru că merită încercată şi n-aş vrea să-şi piardă frumusețea sa.

Astăzi, când scriu aceste rânduri, la mai bine de un an de zile după acest masaj, am încercat aproape toate terapiile – corporale , faciale sau ritualuri spa. Mi-ar plăcea să le încerc pe toate, însa tot timpul apar noutăți la Orhideea Spa, precum: masajul de detoxfiere cu miere, masajul de relaxare în salină sau terapia de exfoliere “Organic Body Scrub”. Vă recomand, de asemenea, ritualul cu ciocolată “Chocolate Sensations” şi cel cu vin “Wine Spirit of the Spa”, terapii ce se pot face şi împreuna cu persoana iubită în camera spațioasă şi cu gust amenajată pentru masajul de cuplu.

Am încercat câte puțin din fiecare şi îmi doresc tot timpul să vin mai des aici. Profit, însă, de orice clipă de răgaz să dau o fuga la Orhideea Spa, şi să profit de numeroasele facilități pe care le ofera. De foarte multe ori, ma bucur împreuna cu copiii de aceasta oază de sănatate, în zonele special amenajate pentru cei mici.

Echipa de la Orhideea Spa m-a convins că pentru ei calitatea este pe primul loc. Dacă s-a intamplat să fie cel mai mare Spa din Bucureşti, bănuiesc că le-au mulțumit constructorilor pentru brand-ul creat. Eu, însa, le mulțumesc pentru că există şi îmi fac viața mai frumoasă, aşa cum doar în străfundul meu speram să găsesc.

Despre celelalte facilități, precum piscina acoperită sau sala de fitness, o să vă povestesc în curând.”